Moving Spirits & Betekenisvol ondernemen

Betekenisvol ondernemen

Een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Verder kijken dan alleen ons eigen stukje geeft voldoening en betekenis aan ons werk en leven. Dat is onze motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Met een goede balans tussen sociale, natuurlijke en economische aspecten. Het maakt ons trots dat we wat terug kunnen doen voor de wereld om ons heen. Voor ons betekent dat onder meer:
 

People, Planet & Profit:

People

Wij geven mensen graag een kans. We bieden regelmatig HBO-stageplaatsen aan. We krijgen ruimte en middelen om ons door training of opleiding te ontwikkelen. Met onze kennis steunen wij projecten in het onderwijs bij het International Business College van Kamerlingh Onnes en bij Hanzehogeschool Groningen. Onze boodschappen kopen we via boodschappenservicenoord.nl. Deze organisatie werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

We zorgen voor goede werkomstandigheden omdat we van mening zijn dat werken ook gewoon leuk mag zijn!

Planet

We zijn ons bewust van onze impact op onze omgeving en maken daarom bewust gebruik van middelen. We reizen en vervoeren producten zoveel mogelijk CO2-neutraal. We minimaliseren ons papiergebruik en maken regelmatig gebruik van conference call-technieken om te overleggen. Aan het einde van de dag zetten we de PC's, printers en andere apparaten uit. We hebben energiezuinige verlichting (LED). Bovendien ventileren we regelmatig. Droge lucht opwarmen kost minder energie en is gezonder dan vochtige lucht. We gebruiken printpapier met het FSC keurmerk. Forest Stewardship Council stimuleert verantwoord bosbeheer. Ook kopen we milieuvriendelijke producten (schoonmaakmiddelen, handzeep, wc papier etc).

Voor elke order die we verwerken, planten we via Treesforall.nl een boom.

Profit We maken geen winst ten koste van anderen. Met onze stichting Springtime Foundation willen we een bijdrage leveren aan een mooiere wereld en in het bijzonder mensen in achterstandsposities kansen bieden of een geluksmomentje bezorgen. Nationaal en internationaal steunen we diverse goede doelen welke passen bij onze visie. 

Betekenisvol ondernemen begint zich aan ons DNA te hechten. En daar zijn we blij mee!